Studenti EFSA posjetili Sberbank BH

Studenti EFSA posjetili Sberbank BH

Saradnja Sberbank BH sa Ekonomskim fakultetom uspješno se realizuje već nekoliko godina putem različitih zajedničkih aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti su i posjete studenata Banci, a s ciljem upoznavanja sa načinom rada i funkcionisanja Banke. Strategija poslovanja Banke, funkcionisanje i rad SME/Corporate područja, organizacija i aktivnosti Risk funkcije, te Operacija samo su neka od područja koja su studenti upoznali.

Studenti sa smjerova Bankarstvo i osiguranje, te Finansijski menadžment nedavno su posjetili centralu Sberbank BH i detaljnije se upoznali sa radom ove bankarske institucije.

"Prezentirali smo studentima Ekonomskog fakulteta u Sarajevu naše rezultate, te podijelili sa njima naša višegodišnja praktična iskustva koja će im sigurno koristiti u njihovoj karijeri. Bankarski posao je vrlo dinamičan, a ukoliko želite biti uspješni, potrebno je puno rada i odricanja", naglasio je Enver Lemeš, direktor SME/Corporate prodaje.

"Ova posjete je bila izvanredna prilika da se naši studenti sretnu sa upravom jedne banke, da saslušaju njihove stavove i savjete o razvoju karijere u bankarstvu kao i da postavljaju pitanje najvišim organima jedne banke koja posluje po svjetskim standardima. Pozitivne reakcije studenata u toku ove posjete najbolje govore koliko su ovakve aktivnosti spajanja teorije i prakse vrijedne za njih i razvoj njihove buduće karijere. Savjeti uprave banke našim studentima kako da grade karijeru u bankarskom sektoru i Sberbank BiH od nemjerljivog su značaja za studente", izjavio je dr Velid Efendić sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Saradnja Sberbank BH sa jednom od najznačajnijih obrazovnih institucija u zemlji bit će nastavljena i u narednom periodu.