Stambeni kredit

Dom kakav ste oduvijek željeli

Zašto stambeni kredit

Kupovina doma je najveća investicija u života pojedinca ili porodice. Prilikom kupovine doma većina kupaca treba finansijsku pomoć. Ključno je da klijenti u potpunosti razumiju sve aspekte stambenog kredita, obzirom da je to dugoročna finansijska obaveza koja bitno utiče na sadašnje i buduće finansijsko stanje klijenta.

Sberbank Vam je obezbjedila stambeni kredit kakav Vam treba kako biste se stambeno obezbjedili. Također tu su i sve bitne informacije kako bi klijent imao bolje razumjevanje prilikom uzimanja istog. 

Karakteristike

  • kamatna stopa već od 2,99%*
  • efektivna kamatna stopa (EKS) 3,80%**
  • mogućnost nenamjenskog korištenja sredstava
  • rok otplate od 36 do 300 mjeseci

*Promjenjiva nominalna kamatna stopa, sastoji se od fiksnog i promjenjivog elementa kamatne stope koja se utvrđuje na osnovu 12-mjesečnog Euribora kao referentne kamatne stope, a koji se objavljuje od strane Evropskog Instituta za Novčana Tržišta (European Money Markets Institute - www.emmi-benchmarks.eu).

**Efektivna kamatna stopa (EKS) je stopa koja odražava ukupne troškove po kreditu, uključujući redovnu i interkalarnu kamatu, naknadu za obradu i administraciju kredita, trošak pribavljanja mjenice, trošak pribavljanja ZK izvatka, trošak procjene vrijednosti nekretnine, trošak notarske obrade ugovora, trošak upisa založnog prava i trošak osiguranja nekretnine. EKS iz izdvojene ponude obračunat je po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,99% na rok otplate 5 godina i iznos kredita 100.000 KM sa pripadajućim troškovima.

Kreditni kalkulator

Izračunajte sami iznos mjesečne rate

Kalkulacija je informativnog karaktera i ne mora odgovarati zvaničnim uslovima banke pri razmatranju Vašeg eventualnog zahtjeva za kredit. Za više informacija obratite se Vašem bankaru.

30.000 KM

1.000.000 KM

36

300

2

10

Mjesečna rata (KM)

0


Zainteresovan/a sam za Stambeni kredit

Unesite Vaše kontakt podatke i mi ćemo Vam se javiti.

Sberbank BH d.d. se obavezuje da će Vaše lične podatke koristiti isključivo za potrebe direktne komunikacije sa Vama, te da iste neće prodati ili ustupiti trećim licima.


Proces online apliciranja za proizvod

Kako funkcioniše online prijava?

Popunite Online zahtjev

Lični bankar će Vas kontaktirati i zakazati sastanak

Prikupite potrebnu dokumentaciju i dostavite u Banku

Mogli bi Vas interesovati i sljedeći proizvodi

 Tekući račun

Tekući račun

Račun koji otvara mnoštvo mogućnosti

Više
 Western Union

Western Union

Transfer novca za samo nekoliko minuta na neku od lokacija u preko 200 zemalja

Više
 Životno osiguranje

Životno osiguranje

Jer život nema cijenu

Više