Sberbank među najvrijednijim bankarskim brendovima na svijetu

U godišnjem rejtingu finansijskih brendova - Brand Finance, Sberbank se nalazi među 25 najvrijednijih bankarskih brendova na svijetu. Pored toga, Sberbank je proglašena za najvrijedniji ruski brend u kategoriji 500 najvećih svjetskih finansijskih brendova. Tokom prošle godine, vrijednost brenda Sberbank porasla je za 27,5% (ili 2,5 milijardi američkih dolara) na 11,6 milijardi američkih dolara.

"Visoka pozicija koju naš brend zauzima u ovom međunarodnom rejtingu potvrđuje napore koje naš tim ulaže u cilju unaprijeđenja usluga koje nudimo. Nova Strategija razvoja Sberbank Grupacije 2020, podrazumijeva dalje podizanje nivoa fleksibilnosti, brzine i usmjerenosti prema klijentima kroz uvođenje novih tehnologija," rekao je Herman Gref, izvršni direktor i predsjednik Izvršnog odbora Sberbank.

"Ove godine, Sberbank je ostvarila odlične rezultate u smislu vrijednosti brenda i snage brenda. Rusi smatraju da je prednost brenda još uverljivija, što se jasno vidi iz visokog rezultata ostvarenog u istraživanju o kapitalu klijenata kojeg objavljuje Brand Finance, a na čemu zasnivamo naš rejting. Nove kompanije i tehnološki ekosistemi ulaze na teren sektora finansijskih usluga. Međutim, povoljna pozicija koju Sberbank ima u smislu svog brenda daje čvrstu osnovu da se banka prilagodi i nastavi ostvarivati vrhunske rezultate," izjavio je David Haigh, izvršni direktor i osnivač Brand Finance plc.
Rejting se može naći na sajtu Brand Finance: http://brandfinance.com