Sberbank BH se pridružila obilježavanju 30. godišnjice zimskih Olimpijskih igara postavkom izložbe originalnih Olimpijskih eksponata.

Sberbank BH se pridružila obilježavanju 30. godišnjice zimskih Olimpijskih igara postavkom izložbe originalnih Olimpijskih eksponata u poslovnici u Starom Gradu. Ovu izložbu, koju Sberbank BH realizuje u saradnji sa Olimpijskim muzejom u Sarajevu, posjetili su učenici OŠ „Safvet beg Bašagić“.    

Učenike je, osim predstavnika Sberbank BH, ugostio i direktor Olimpijskog muzeja Sarajevo, Edin Numankadić, koji je napravio kraći historijski osvrt na značaj ove sportske manifestacije.

“Ovo je izvanredna prilika za prezentaciju naše Olimpijske tradicije i njenog značaja. Prošlo je 30 godina, a veliki broj mladih nema dovoljno informacija o Olimpijadi. Još ih je manje bilo u prilici da vide originalne olimpijske eksponate. Ova izložba je divna prilika za to, a ja se nadam da ćemo ih uskoro ugostiti i u zgradi Olimpijskog muzeja, koju nastojimo obnoviti i otvoriti za posjete javnosti”, rekao je Edin Numankadić, direktor Olimpijskog muzeja.

 “Olimpijska tradicija je jedna od vrijednosti Sarajeva koju nemaju drugi gradovi u regionu. Mi smo sa zadovoljstvom ustupili prostor u našoj poslovnici Olimpijskom muzeju, kako bismo dio ove neprocjenjive građe učinili dostupnijim građanima. Uspostavili smo saradnju i sa osnovnim školama, kako bi se njihovi učenici upoznali sa Olimpijadom i njenim značajem”, izjavio je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH..   

 Klijenti Sberbank BH, ali i svi drugi posjetioci u prilici su pogledati ovu izložbu i podsjetiti se na najznačajniji sportski događaj koji se ikad desio u regionu. Građani su u prilici vidjeti Olimpijsku baklju, klizaljke za hokej, reprinte olimpijskih plakata, te brojne druge eksponate.


Duh Olimpijskih igara u poslovnici Sberbank BH u Starom Gradu

Školski čas o sarajevskoj Olimpijadi za učenike osnovnih škola