Pet računara za mlade Gračanlije

Donacija Sberbank BH za OŠ Soko iz Gračanice

Sberbank je donacijom pet računara OŠ Soko u Gračanici nastavila sa realizacijom projekta podrške obrazovnim ustanovama i institucijama kulture u Bosni i Hercegovini.

"Informatička pismenost neizostavan je dio obrazovnog procesa. Ovom donacijom olakšat ćemo gračaničkim mališanima usvajanje novih znanja i vještina. Inače, ovo je druga donacija na području tuzlanske regije od početka godine, što ukazuje na značaj koje ovo područje ima za Sberbank BH", istakao je Nevres Hadžić, direktor regije Tuzla.

"Drago nam je da je Sberbank BH prepoznala potrebu pomoći manjim, lokalnim školama koje su često zanemarene. Iskoristit ćemo ove rečunare za opremanje kabineta informatike", izjavio je Nermin Zaketović, direktor OŠ Soko Gračanica.

Projekat podrške obrazovnim i kulturnim ustanovama započeo je prije dvije godine, nakon poplava koje su zadesile BiH. S vremenom je projekat proširen sa škola i ustanova sa poplavljenih područja i na ostale ustanove i institucije, te osim računarskom opremom banka pruža podršku i u vidu kancelarijskog namještaja i opreme.