Global Finance proglasio Sberbank najinovativnijom digitalnom bankom u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Magazin Global Finance proglasio je Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Nagrada se dodjeljuje  na osnovu  aktivnosti korištenja najsavremenije tehnologije u pružanju usluga klijentima.

Sberbank je također osvojila nagradu u kategoriji “Najbolji marketing i usluge na društvenim medijima”, koja se dodjeljuje bankama sa najinovativnijim i najefikasnijim digitalnim komunikacijskim projektima. Pored toga, Sberbank je po četvrti put osvojila prvo mjesto u kategoriji “Najbolje SMS/tekstualno bankarstvo.” U ovoj kategoriji fokus je na funkcionalnost i pogodnost bankarskih usluga putem SMS-a.

Global Finance razmatra elemente koji se kreću od objektivnih do subjektivnih kriterija. Objektivni kriteriji uključuju: snagu privlačenja i servisiranja digitalnih klijenata, rast broja digitalnih klijenata, širinu ponude proizvoda, kao i razvoj novih oblasti poslovanja i inovativnih usluga. Subjektivni kriteriji uključivali su mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih iz oblasti međunarodnog bankarstva. Dobitnici nagrada se biraju iz više od 150 zemalja širom Afrike, Azijsko-Pacifičkih zemalja, Centralne i Istočne Evrope, Latinske Amerike, Srednjeg Istoka, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope.

Početkom ovog mjeseca, časopis Global Finance proglasio je digitalno korporativno bankarstvo Sberbank za najbolje u Rusiji. Također, Sberbank se našla na prvom mjestu u još tri kategorije korporativnih klijenata u Centralnoj i Istočnoj Evropi: najbolji online portal za usluge, najbolje integrisani bankarski korporativni website i najinovativnija digitalna banka.