BH Telecom i Sberbank BH partneri za novo doba

Jednostavnije plaćanje računa i dopuna ultra kredita za klijente Sberbank BH

BH Telecom i Sberbank BH partneri za novo doba

Potpisivanjem ugovora između BH Telecoma i Sberbank BH ozvaničen je početak zajedničke strateške saradnje ovih kompanija. Vodeći računa o trendovima u bankarstvu i telekomunikacijama partneri su kreirali usluge za novo doba. Sberbank BH, će svojim klijentima, kao rezultat ove saradnje omogućiti napredniji, znatno brži i jeftiniji način plaćanja računa BH Telecoma u odnosu na dosadašnje modele. Radi se o usluzi "Click Pay" koja omogućava plaćanje računa BH Telecoma samo jednim klikom, putem mobilnog i internet bankarstva Sberbank BH. Također, klijenti Sberbank BH će sa svojih računa moći jednostavnije i brže poslati dopunu Ultra kredita na bilo koji Ultra broj BH Telecoma, u okviru usluge Top Up. Obje ove usluge su novost na tržištu, obzirom da ih trenutno ne nudi nijedna banka, niti telekom operater.

"Sberbank BH je fokusirana na razvoj digitalnog bankarstva. Prateći trendove razvijenih zemalja, konstantno pružamo našim klijentima kvalitetnije i efikasnije usluge. Danas i zvanično predstavljamo dvije inovativne usluge kreirane u saradnju sa BH Telecomom. Ubijeđen sam da će klijenti vrlo brzo prepoznati pogodnosti ovih usluga, te ih početi koristiti u što kraćem roku", izjavio je Jasmin Spahić, izvršni direktor Sberbank BH. "Bitno je naglasiti da se aktivacija i korištenje ovih usluga ne naplaćuju dodatno", dodao je Spahić.

"U današnje vrijeme naprednih tehnologija i informacijskog društva telekom industrija i bankarski sektor zajednički moraju ponuditi jedinstvenu platformu za širu upotrebu usluga plaćanja s težnjom ostvarenja sinergijskog odnosa. Zajedničkim djelovanjem BH Telecoma i Sberbank BH, koji su prvi i prvi put na bh. tržištu  ponudili uslugu iz platforme e-banking i mobilnog plaćanja kreira se nova vrijednost poslovanja koja prati bolji kvalitet usluge i visoku stopu konkurentnosti za obje kompanije. U tom smislu, današnjim potpisivanjem ugovora o saradnji između BH Telecoma, kao vodećeg telekom operatora u BIH i pionira u novitetima na polju telekomunikacija u našoj zemlji i Sberbank BH, putem ove dvije usluge, kojih će u budućnosti biti vjerujem i više,  pojednostavnit ćemo svakodnevne obaveze i život onih zbog kojih mi i jesmo tu, naših korisnika“,  izjavio je  Duljko Hasić, Izvršni dirketor za razvoj poslovanja BH Telecom-a.

Click Pay je funkcionalnost unutar internet i mobilnog bankarstva, koja omogućava klijentima Sberbank BH da bilo koji račun za usluge BH Telecoma plaćaju brže i puno jednostavnije. Da bi započeli sa korištenjem, korisnici jednokratno moraju unijeti podatke o usluzi koju žele plaćati na ovaj način. Nakon aktivacije usluge u sistemu elektronskog/ mobilnog bankarstva, klijentima Sberbank BH će u inbox stići račun, a putem SMS poruke će dobiti obavijest o prispijeću računa. Plaćanje usluge se realizuje jednim klikom, izborom opcije plati.

Top Up je dodatna funkcionalnost u okviru internet i mobilnog bankartsva Sberbank BH koja omogućava  klijentima Sberbank BH slanje dopune za Ultra brojeve po vlastitom izboru. Korištenje usluge je besplatno i za pošiljaoca i za primaoca dopune.